Ви зараз переглядаєте Знайомтесь – «Довідник безбар’єрності»

Знайомтесь – «Довідник безбар’єрності»

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського – єдина в області книгозбірня, яка отримала видання «Довідник безбар’єрності» – гід з нової етики комунікації, покликаний стати помічником з коректного спілкування.

Безбар’єрність – це філософія розвитку суспільства, в якому кожен його член готовий створювати середовище, у якому буде комфортно усім. Це забезпечення рівних прав та можливостей для всіх людей, зокрема й тих, хто відчуває на собі тиск та обмеження, стигматизацію, дискримінацію тощо.

У Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю бібліотека Чижевського взяла участь у конференції «Безбар’єрена Україна», під час якої був презентований довідник та обговорювалися проблеми впровадження доступності у всі сфери життя суспільства.

Посібник створений за ініціативою першої леді України Олени Зеленської у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.

Розділи довідника розповідають про складові безбар’єрності, правила безбар’єрного спілкування, етику взаємодії у періоди стресу тощо.

Друкована версія «Довідника безбар’єрності» – це мультиформатне видання зі шрифтом Брайля, конгревним тисненням та QR-кодами на переклад українською жестовою мовою.

Запрошуємо усіх охочих до відділу з питань медицини та охорони здоров’я, щоб ознайомитися з цією унікальною книгою.

Електронна версія «Довідника безбар’єрності» доступна за посиланням: https://bf.in.ua

Залишити відповідь