Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: як приборкати енергію страху і тривоги

Батьківський клуб: як приборкати енергію страху і тривоги

На черговому засіданні Батьківського клубу обговорювали як приборкати енергію страху і тривоги. А розібратись в цих емоціях допомагала практикуюча психологиня Оксана Клименченко. Страх і тривога поруч з нами у повсякденному житті, а під час війни – особливо. Але в чому саме полягає різниця між страхом і тривогою? Коли тривога може бути корисною? Як створити свій безпечний простір? Відповіді на ці хвилюючі питання отримали учасники Батьківського клубу.

«Переживання та тривога – це природна схильність, яка властива усім людям. А отже переживати є абсолютно нормальним для усіх нас. Навіть важко собі уявити, як би виживали первісні люди у дикій природі поруч з небезпечними тваринами без такої рятівної для них тривожної реакції: втікати чи нападати», – зазначила пані Оксана.

Важливо навчитися опановувати ці емоції, щоб вони не пронизували усе наше життя, не переростали у паніку та не провокували нас на деструктивні дії або ж небезпечну бездіяльність. Тож психологиня порадила вправи для нормалізації дихання, на заземлення, які допомагають впоратися із почуттями страху і тривоги. Проте, якщо людина не може самостійно здолати хвилю страху та безпорадності, потрібно звернутися до фахівців, які нададуть необхідну психологічну допомогу.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні засідання Батьківського клубу для обговорення актуальних тем у вихованні всебічно розвиненої особистості.

Залишити відповідь