Ви зараз переглядаєте Відкриття виставки «Старовинні будівлі міста очима молодих архітекторів»

Відкриття виставки «Старовинні будівлі міста очима молодих архітекторів»

В Інформаційно-туристичному центрі бібліотеки Чижевського відбулось відкриття виставки малюнків-ескізів «Старовинні будівлі міста очима молодих архітекторів». Ця виставка – справжня підбірка творчості студентів Кропивницького будівельного фахового коледжу, які відобразили свої уявлення про архітектуру та містобудування.

Спікерки заходу розповіли гостям про відомого єлисаветградського архітектора Якова Паученка, чиї будівлі сьогодні складають красу і гордість Кропивницького. Втім, архітектурні доробки Якова Паученка є не лише окрасою історичного центру нашого міста, а й відображають практично всі тенденції, притаманні архітектурному мистецтву другої половини ХІХ та початку ХХ століть.

За його проєктами були збудовані більше 20 архітектурних шедеврів: електро-водолікарня Гольденберга (нині міська лікарня № 3), будинки Мейтуса (дитяча музична школа № 1 імені Нейгауза) та Вайсенберга (обласний департамент охорони здоров’я), театр «Ілюзія» (ліцей мистецтв) та інші.

Гості заходу ознайомились з дослідженнями відомих місцевих краєзнавців та поштовими листівками із зображеннями старих будівель та архітектурних елементів.

Не пропустіть можливість відвідати цю захоплюючу виставку, яка триватиме до кінця квітня в Інформаційно-туристичному центрі. Чекаємо на вас!

Залишити відповідь