Ви зараз переглядаєте Відбулося засідання клубу «Краєзнавство: Центральний регіон»

Відбулося засідання клубу «Краєзнавство: Центральний регіон»

17 лютого у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського відбулося засідання клубу «Краєзнавство: Центральний регіон».

Учасниками заходу стали історики, краєзнавці, люди, які цікавляться історичним минулим та сучасністю нашого краю.

Під час засідання прослухали розвідку історика, краєзнавця Сергія Мілютіна «Вихідці з нашого краю на фронтах Першої світової війни»: Олександр Самсонов, Іван Ерделі, Гаврило Бурдулат.

Василь Левицький, журналіст та екскурсовод, розповів про шляхи становлення туристичної привабливості м. Кропивницького. Наш край має значний туристичний потенціал, але, на жаль, люди не часто вносять Кіровоградщину до маршрутів своїх подорожей. Причиною, на думку Василя  Левицького, є недостатня поінформованість про визначні і цікаві туристичні об’єкти регіону.

Завідувачка відділу краєзнавства Тетяна Колєчкіна ознайомила присутніх з оновленим сайтом ОУНБ ім. Д.І. Чижевського, архівом газет «Зінов’євський пролетар» та «Молодий комунар», розповіла про можливості доступу до електронного архіву української періодики LIBRARIA.

Значний інтерес та багато запитань у гостей заходу викликала унікальна мапа м. Кіровограда 1960 року, яку презентував Олександр Жосан: науковець подарував бібліотеці друге, доповнене видання книги «Кіровоград у роки окупації: життя населення та окупантів (документи і спогади)». Це цінний і щедрий подарунок. Щира подяка від працівників та користувачів бібліотеки.

Тетяна Колєчкіна,
завідувачка відділу краєзнавства

Залишити відповідь