Ви зараз переглядаєте Із джерела любові п’ю…

Із джерела любові п’ю…

У відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася презентація книги Людмили Ніколаєвської «Жизнь – неоконченная повесть».

Людмила Павлівна відома в нашому краї особистість – журналістка і письменниця. Багато людей пам’ятають її авторську телепрограму «Камертон душі», яка багато років виходила на каналі обласної телерадиокомпанії. Скільки людей розповідали їй про свої мрії, надії і сподівання! Це була справжня довіра. Друзі й рідні, молодість і кохання, вулиці і парки рідного міста – усе це стало поезією Ніколаєвської.

«Жизнь – неоконченная повесть» – результат творчого доробку поетеси останніх років. Це й україномовні вірші, написані в кращих традиціях української літератури з її виразністю і мелодійністю. Це й віршовані рядки, написані поетесою в манері, характерній для поезії срібного віку. Дитячі вірші й оповідання – це всесвіт у кількох словах, ясність образів, доступна навіть малюкові.

Виступає Людмила Павлівна і як прозаїк. Відчувається, що оповідання написані на конкретному матеріалі, події відбулися з нею самою або з людьми, яких вона знала. І це додає життєвості її творам.

Людмила Павлівна Ніколаєвська майже півстоліття є активним учасником літературного об’єднання «Степ». Колеги по перу – Ольга Полєвіна, Олександр Архангельський, Людмила Островерх, Ніна Даниленко, Наталя Шмітке, Тетяна Березняк – щиро привітали письменницю з виходом нової збірки. Поезія Людмили Ніколаєвської звучала у виконанні її друзів.

Свято закінчилося автограф-сесією. Книгу «Жизнь – неоконченная повесть» отримали в подарунок усі присутні.

Оксана Маламен,
відділ краєзнавства

Залишити відповідь