Ви зараз переглядаєте Дмитро Іванович Чижевський – Дослідник, Філософ, Легенда

Дмитро Іванович Чижевський – Дослідник, Філософ, Легенда

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбулася низка заходів, присвячених 130-річчю від дня народження Дмитра Івановича Чижевського – видатного славіста, філософа, літературознавця.

Дослідження Дмитра Чижевського стали надбанням не лише української, а й світової культури. Його шлях, як вченого та діяча, був нелегким, але завжди наповнений глибокими знаннями та високою метою – розуміння світу навколо нас.

Учасники заходу мали унікальну можливість познайомитись з біографією Дмитра Івановича, його науковими дослідженнями.

Важливою частиною заходу став показ біографічного фільму, після перегляду якого студенти та школярі, відповідали на питання вікторини, пов’язаної з життєписом видатного науковця. А ще обговорювали колоритну і легендарну постать Дмитра Івановича, який попри показовості свого характеру, користувався славою видатного вченого та талановитого лектора. Із екстравагантною зовнішністю та дивакуватістю він залишався людиною великої чутливості.

Також, гості заходи мали можливість ознайомитись з україномовними виданнями з колекції Дмитра Чижевського, які зберігаються у книгозбірні.

І на завершення заходу, всі охочі сфотографувалися в образі видатного філософа біля його портрету, який написав і подарував обласній бібліотеці відомий художник Володимир Волохов.

Залишити відповідь