Ви зараз переглядаєте Чарівний світ рукоділля Галини Костюк

Чарівний світ рукоділля Галини Костюк

11 січня 2024 року знана в Україні та на терені краю майстриня, членкиня клубу народних ремесел «Ниточка» Галина Миколаївна Костюк святкувала свiй 75-річний ювiлей. Тому персональна виставка «Чарівний світ рукоділля Галини Костюк», яку презентували у відділі краєзнавства Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, стала своєрiдним творчим звiтом вишивальниці.

На виставці представлена ціла колекція картин, ікон, рушників, скатертин, серветок, квіткових композицій та прикрас з бісеру.

Створення вишитих ікон – це таїнство, що потребує надзвичайної технічної майстерності, обізнаності у релігійних символах та глибокої віри. Розглядаючи вишиті Галиною Костюк ікони, розумієш, що кожен хрестик зроблений з любов’ю і вірою у Всевишнього. Перед нами постають образи Ісуса Христа, рівноапостольної княгині Ольги, Різдва Христового, Іверської Божої Матері, святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Не менш цікавими на виставці є натюрморти, пейзажі та портрети. Ці дивовижні роботи вражають витонченістю ліній, гармонійною композиційною побудовою, професійною майстерністю та художнім смаком.

Справжньою окрасою виставки стала колекція рушників, на одному з яких Галина Миколаївна вишила родинне дерево.

Привітати майстриню з ювілеєм до головної книгозбірні області завітали рідні, друзі та члени клубу «Ниточка». Від щирого серця гості вітали пані Галину, бажали здоров’я, творчого натхнення, якнайшвидшої перемоги та миру нашій країні.

А музичні дарунки від друзів запам’ятаються надовго не тільки Галині Миколаївні, а й гостям заходу. Це чудові українські пісні та мелодії у виконанні Тетяни Ковальової, Олександри Корпусової, Ірини Кінші, Михайла Радкевича, Галини Демури та Ростислава Климишина.

Усіх поціновувачів вишивки запрошуємо до відділу краєзнавства. Виставка «Чарівний світ рукоділля Галини Костюк» дiятиме протягом мiсяця.

Залишити відповідь