Ви зараз переглядаєте Людина заслуговує на повагу, навіть якщо втратила все

Людина заслуговує на повагу, навіть якщо втратила все

В рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» у бібліотеці Чижевського відбулося чергове засідання DOCU/КЛУБу за участі курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ. Учасники клубу переглянули та обговорили угорську повнометражну документальну стрічку режисерки Бернадетт Туза-Ріттер.

«Жінка в полоні» – це фільм про сучасне рабство, який має на меті привернути увагу суспільства до проблеми торгівлі людьми, запобігти появі подібних ситуацій та надати потрібну інформацію про безпечне працевлаштування та навчання не лише за кордоном, але й у власній країні.

У своїй роботі незалежна кінорежисерка Бернадетт Туза-Ріттер розповіла про долю 52-річної угорки Маріши. Головна героїня більше десяти років служить одній родині, працюючи по 20 годин на день без оплати. У неї відібрали документи, їй не можна виходити з дому без дозволу. З Марішою поводяться, як з твариною: годують недоїдками та не надають ліжка для сну. Героїня фільму проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. У фільмі продемонстровано шлях головної героїні назад до свободи.

Які права і свободи героїні фільму були порушені? Які засоби впливу і контролю героїні використовують її поневолювачі? Хто допомагав героїні звільнитися, а хто мав би допомогти, але не робив цього? Відповіді на ці питання, як і на те, яку головну думку заклала режисерка в кінострічку, шукали і знаходили учасники клубу. Вона проста і надважлива: людина заслуговує на повагу, навіть якщо втратила все.

Залишити відповідь