Ви зараз переглядаєте Змінюємо у суспільстві відношення до домашнього насильства

Змінюємо у суспільстві відношення до домашнього насильства

З початком повномасштабної війни життя кожної людини в Україні дуже змінилося. На жаль, проблема домашнього насильства під час воєнного стану, поряд з іншими викликами, для українського суспільства не втратила своєї актуальності. Факторами, які впливають на вчинення домашнього насильства можуть бути і зміна звичного ритму життя, і необхідність пристосовуватись до нових обставин та багато інших чинників.

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить міжнародна кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Бібліотека імені Дмитра Чижевського долучилася до участі у цій акції. Фахівчиня відділу абонемента поінформувала про кампанію членів Українського товариства сліпих у місті Кропивницький.

Учасники заходу дізнались, куди потрібно звертатися по допомогу та як діяти у ситуації домашнього насильства або його загрози. А також про те, які існують в Україні сервіси для постраждалих. Присутні отримали видаткові матеріали з корисною інформацією та контактними телефонами, за якими можна звернутися у разі небезпеки.

Залишити відповідь