Ви зараз переглядаєте Відзначаємо разом Всесвітній день води!

Відзначаємо разом Всесвітній день води!

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати всім нам про надзвичайну важливість водних ресурсів для людей та навколишнього природного середовища. Про воду, цю унікальну рідину планети, прекрасно написав відомий французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері: «Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти саме життя. Ти найбільше багатство у світі».

З нагоди відзначення цієї дати на прибудинковому майданчику головної книгозбірні області для кропивничан та гостей міста працівники бібліотеки Чижевського провели вуличну акцію. Вона включала тематичну добірку літератури «Якість води – нові технології очищення», експрес-опитування для дорослих «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» та цікаву й пізнавальну вікторину для дітей «Що ти знаєш про воду?».

Перехожі активно долучалися до опитування та відповідали на питання: чи готові ви змінити свої звички по веденню домашнього господарства для збереження водних ресурсів; які ваші дії, якщо на вулиці побачили місце пориву води; чи пропагуєте серед колег, друзів, знайомих ощадливе ставлення до споживання води; чи приведуть екологічні кроки до збереження водних ресурсів; чи ощадливий ви споживач води.

Молодь та діти залюбки відповідали на запитання вікторини, наприклад, скільки є океанів на Землі, яка найбільша річка світу, яка найбільша річка України та яка її була перша назва, у якому овочі міститься найбільше води тощо. За правильну відповідь учасники отримували смаколик. А хто її не знав, мали можливість виправити прогалини у знаннях.

В соціологічному опитуванні взяли участь 48 респондентів. З’ясувалося, що більшість респондентів – 83% – з розумінням відносяться до ощадливого використання води, особливо в побуті, небайдужі до екологічного стану водних ресурсів. Ще 17% чесно відповіли, що наразі не можуть стовідсотково назвати себе ощадливими споживачами води, але намагатимуться стати такими.

Кожен з нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси. Це не лише покращить екологічну ситуацію, а й принесе моральне задоволення та проявить почуття поваги до себе та інших.

Залишити відповідь