Ви зараз переглядаєте Ласкаво просимо до Школи шпигунів

Ласкаво просимо до Школи шпигунів

Чи відомо вам, що вивчають у Школі шпигунів? Звичайно ж, правильно шпигувати! Шпигувати – значить вміти дивитися, бачити, спостерігати та підмічати.

У День захисту дітей до відділу мистецтв завітали учні 7 класу гімназії імені Олени Журливої і на годину перевтілилися в адептів шпіонажу.

Але спочатку мова пішла про важливість, навіть життєву необхідність читати книги.

«Мозок людини влаштований таким чином, що, з одного боку, він ледачий, з іншого – допитливий. З одного боку, прагне зберегти статус-кво і не напружуватися, з іншого – любить вирішувати складні завдання. Читайте, малюйте, пишіть, вигадуйте історії! Розвивайте мозок! Але це прийде лише через читання, обробку великої кількості складних текстів. Так мозок росте, створюються нові нейронні зв’язки.

Ми живемо в оточенні агресивної інформації. Реклама нам лізе в очі і вуха. Дорослі забули що таке читання в тиші і спокої, а дітей з таким видом дозвілля рідко знайомлять. Тому ваша задача – навчитися відкидати все, сідати і читати. Це допоможе стати розумними та освіченими людьми», – закликала дівчат і хлопців завідувачка відділом мистецтв Світлана Ушакова.

Перша гра була на розвиток тактильних відчуттів. Треба було просунути руку у чорний ящик, взяти річ і вгадати, що це за предмет і з чого він виготовлений. Діти із задоволенням грали в гру та швидко відгадували невідомі предмети.

Після цього тренували аналітичного мислення. Юні шпигуни розділилися на пари. У кожної пари була коробка з предметами, потрібно було здогадатися, з якої країни ця коробка «прилетіла». Якщо відразу не вдавалося визначити країну, можна було використати книгу-підказку. Приємно відзначити, що аналітичне мислення у підлітків добре розвинуте, вони чудово впоралися із завданням.

Не менш цікавою була гра на розвиток уваги. На столі розклали предмети різного розміру, кольору і форми. Діти по черзі підходили до столу і намагалися за хвилину запам’ятати розташування предметів. Потім учасник повертався спиною, а в цей час якась річ зникала зі столу. Завдання – вгадати, який предмет зник і де саме він стояв.

Завершилися заняття у Школі шпигунів маленьким екскурсом в історію нашого міста та знайомством з палеонтологічною колекцією відділу мистецтв.

Весело, цікаво та пізнавально провели перший день літа гімназисти, з гарним настроєм прощалися і обіцяли неодмінно знову завітати.

Запрошуємо всіх бажаючих до літньої школи мистецтв бібліотеки імені Дмитра Чижевського. Тут на вас чекають вікторини, майстер-класи, інтерактивні заняття, перегляди фільмів та інші заходи.

Тетяна Познякова,
бібліотекарка відділу мистецтв

Залишити відповідь