Ви зараз переглядаєте Зустрічаємо весну музикою!

Зустрічаємо весну музикою!

Чудову програму «Зустрічаємо весну музикою» приготували для гостей бібліотеки Чижевського учні та викладачі музичної школи №2 ім. Юлія Мейтуса.

Як весна приходить до нас ніжністю квітів і тонких ароматів бруньок, так і концерт розпочався з мелодії флейти: юний Михайло Ковалевич зіграв на ній милі дитячі пісеньки «Кішечка» та «Вальс цуценят».

Музика і весна дають нам силу і наснагу творити. Учасникам Батьківського клубу натхнення подарував скрипковий дует Олександра та Ольги Юрчаків та «Хор мисливців» Карла Марії Вебера у їхньому виконанні.

І, звісно, нікого не залишили байдужим прекрасна мелодія Джорджа Гершвіна Summertime, яку на кларнетах зіграли Владислав Ткаченко та Захарій Підхлібний, та «Південний вітер» Райнера Фалька у виконання Івана Кравчука.

«Намалюй мені ніч» метра української музики Михайла Скорика зачарувала гостей магічними звуками саксофонів Богдана Перевезенцева та Кіріла Мартинюка. А чарівні голоси Софії Щербини та її бандури полонили гостей виконанням пісні «Червоні вітрила» композиторки Ольги Янушкевич.

Коли не можна щось висловити звичайними словами, на допомогу приходить музика. Вона, як місячне світло в похмуру ніч, проникає в самі глибини підсвідомості. Багато видатних композиторів прагнули передати свої відчуття саме втіленими у музиці казковими образами. «Танець ельфів» Едварда Гріга прозвучав для любителів подорожувати казкою у виконанні Ольги Юрчак.

Сміх, радість і весна завжди поруч. Гарний настрій батькам та дітям ще більше підняв Арсеній Ткаченко, який виконав п’єсу українського композитора Віктора Косенка «Гумореска». А фортепіанний ансамбль Анастасії Стороженко та Катерини Черненко своєю «Коломийкою» ледве не змусили слухачів пуститися в танок.

Музика – універсальна мова людства. Іспанський граціозний народний танець «Хабанера» Паскуаля Роча виконав на гітарі Дмитро Шило, а чуттєву «Румбу» Серджіо де Карло зіграв дует домр – Зоряни Коломієць та Дмитра Шила.

Досконала музика дарує неймовірні за силою відчуття! Дякуємо за участь у концерті викладачам музичної школи ім. Юлія Мейтуса Анні Полтавчук, Тетяні Приходько, Олександру Сербіну, Ользі Бакумі, Оксані Бормінцевій, Володимиру Волошенку.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Залишити відповідь