Ви зараз переглядаєте Слухаючи голоси живих

Слухаючи голоси живих

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років, що організувала радянська влада з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

За оцінками Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду, у 1932-1933 роках від голоду померли 10,5 мільйона українців. В СРСР десятиліттями тривала заборона на пам’ять про жертв Голодомору – жодних публічних розмов, жодного вшанування пам’яті невинно вбитих.

До цієї скорботної дати в бібліотеці Чижевського відбувся показ фільму «Живі» режисера Сергія Буковського. У стрічці представлено свідчення очевидців, яким вдалося вижити, унікальні документи із закордонних джерел та історію британського журналіста Гарета Джонса.

На захід завітали курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ. Фільм вразив молодих глядачів та допоміг зрозуміти, що Голодомор в Україні – справжнє вбивство голодом мільйонів українців через цілеспрямовану політику комуністичного тоталітарного режиму.

Залишити відповідь