Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: сексуальне виховання

Батьківський клуб: сексуальне виховання

На черговому засіданні Батьківського клубу відкрито говорили про «незручну» для багатьох тему: «Сексуальне виховання».

Сексуальне виховання – це виховання адекватного ставлення до свого тіла, сексуальності та сексуальних стосунків, формування безпечної та відповідальної поведінки.

Діти дорослішають і їх цікавить багато питань. Тому потрібно надавати якісну та грамотну інформацію щодо сексуальної поведінки та статевого розвитку підлітків. Батьки є головними носіями інформації, тому необхідно проводити просвітницькі заходи для пояснення таких «складних» тем.

Завдяки психологу Олександру Зінов’єву учасники заходу розібралися що таке сексуальність на різних етапах розвитку і навіщо про неї знати дітям; коли саме потрібно починати сексуальне виховання і чи починати взагалі; як правильно говорити з дітьми про статеві стосунки.

Навчання сексуальної та статевої грамотності батьків сприяє ефективному і якісному зростанню дітей у соціумі; налагодження довірливих стосунків, обговоренню тем статевого виховання з метою попередження ранніх вагітностей та хвороб, що передаються статевим шляхом; попередження сексуального насильства над дітьми як в соціумі так і в інтернет мережах.

Лише від батьків залежить те, як саме діти дізнаються про сексуальність. Замість того, аби черпати інформацію з інтернету та від однокласників, які так само мало розуміють, вони можуть отримати правильні відповіді на свої питання, що допоможе їм підготуватися до реального життя.

Якщо батьки не можуть дати потрібної інформації, в такому випадку слід звертатися до спеціаліста (психолога, педагога, лікаря), який зможе надати інформацію відповідно віку дитини та проконсультувати батьків з питань статевого виховання. 

Засідання клубу проведено у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом “Безпечне майбутнє”.

Запрошуємо на чергове засідання Батьківського клубу!

#Спільно

Залишити відповідь