Ви зараз переглядаєте Презентація виставки живопису «Дихати. Жити. Творити»

Презентація виставки живопису «Дихати. Жити. Творити»

В головному холі бібліотеки Чижевського експонується виставка живопису Анжели Непочатової «Дихати. Жити. Творити».

Відкриття виставки відбулось за ініціативи директорки ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентини Животовської. Галерею картин аматорка присвятила захисникам України і жінкам, які чекають додому воїнів ЗСУ з війни.

Мистецтво – невидимий місток, що поєднує два протилежні світи: фантазії та реальності. Часто душевні бажання, підсвідомі почуття та емоції легше викласти у творчості, ніж виразити у словесній формі. Тому останнім часом великої популярності набуває метод психологічної підтримки за допомогою художньої творчості, або арттерапії. Вона допомагає зняти психічну напругу і стрес, подолати тривожність і страхи, а також гармонізувати внутрішній стан людини. Нині психологічні дослідження виявили, що пишучи, малюючи людина розслабляється, і це дозволяє їй, бодай на короткий час опинитися у стані гармонії з собою.

«З наших перших зустрічей пані Анжела подолала неабиякий шлях від пошуку ресурсів на щоденні справи і до готовності ними ділитись з іншими. Мав честь бачити її перші роботи, сповнені тонких ліній і контурів, напівтонів і стриманих кольорів. Вони були ніби запитання до себе й до світу навколо. Тепер це роботи, які стверджують життя, заворожують сміливістю спроб і експериментів. Дякую, що продовжуєте! Чекаю ваших нових робіт! Сподіваюсь разом з вами на повернення вашого сина і нашого захисника додому», – зазначив Андрій Фоменко.

Сьогодні головним меседжем Анжели Непочатової є слова, які вона промовила на презентації: «ДИХАТИ на повні груди, ЖИТИ повноцінним життям та знаходити сили ТВОРИТИ, не зважаючи на труднощі…»

Запрошуємо до перегляду виставки арттерапевтичного живопису до бібліотеки Чижевського і надихаємось творчістю.

Відео презентації можна переглянути на бібліотечному YouTube-каналі.

Залишити відповідь