Ви зараз переглядаєте Медійна та інформаційна грамотність

Медійна та інформаційна грамотність

Навчання медійній та цифровій грамотності – завжди корисно. Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського в рамках навчального курсу для прийомних батьків та батьків-вихователів, організованого Кіровоградським обласним центром соціальних служб, провела для цієї цільової аудиторії онлайн-тренінг «Медійна та інформаційна грамотність».

Навчання мало на меті підвищення цифрових знань учасників. Тренерка тренінгового центру бібліотеки Наталя Андрійченко презентувала присутнім ефективне використання нових державних онлайн-послуг на порталі «Дія» та інших веб-сайтах, які пов’язані з процедурами усиновлення та опіки. Було розглянуто умови, терміни замовлення і виконання електронних запитів і довідок – від моменту створення цифрового підпису до оформлення відповідних заяв.

Також слухачі курсу дізналися про сучасний ефективний едьютейнмент-формат навчання (освіта в розважальному форматі) за допомогою платформи «Дія.Освіта». Сервіс пропонує освітні серіали, симулятори, тести, гайди, подкасти, що надає користувачам можливість легко розвинути нові навички, сформувати індивідуальний блок навчання та пройти повний цикл опанування бажаної професії.

Корисною для учасників тренінгу виявилася інформація щодо вміння отримувати доступ до медіа, аналізувати контент, критично оцінювати медіаповідомлення та безпечно спілкуватися в соцмережах.

За підсумком тренінгового навчання учасникам були надані рекомендації щодо поглибленого вивчення та проходження тестувань з вищезазначених тем на освітніх платформах з цифрової грамотності.

Залишити відповідь