Ви зараз переглядаєте Розмови про літературу: Євген Маланюк

Розмови про літературу: Євген Маланюк

У бібліотеці Чижевського тривають засідання клубу «Розмови про літературу із Сергієм Михидою». Минулого разу воно було присвячене нашому славетному земляку Євгену Маланюку. Допомагала краще пізнавати творчість митця маланюкознавець, доцент нашого педуніверситету Оксана Гольник.

Євген Маланюк сам себе назвав імператором залізних строф. Ця фраза міцно укоренилася в літературі та у спогадах про нього, тож особливо цікаво було послухати про Маланюка-лірика. Його поезія автобіографічна, а іноді пророча.

Маланюка-поета українці люблять та багато читають. Так, поетичний челендж «125 читань Євгена Малаюка», який пройшов напередодні дня народження митця на facebook-сторінці книгозбірні, зібрав більше сотні відео читань його віршів та тисячі переглядів.

Тож цього разу розмови про літературу перетворилися у поетичні читання. На жаль, повітряна тривога перервала засідання літературного клубу, але ми продовжимо читати поезію Євгена Маланюка наступного четверга.

Запрошуємо усіх охочих приєднатися до проєкту «Розмови про літературу із Сергієм Михидою». Чекаємо на вас щочетверга о 15.00 у відділі обслуговування користувачів.

Вхід за читацьким квитком!

Залишити відповідь