Ви зараз переглядаєте Вчимося писати креативно

Вчимося писати креативно

Останнім часом набуває популярності методика креативного письма. У відділі краєзнавства у творчій атмосфері разом з експерткою – Наталією Фенько і письменницею Вікторією Шкабой пройшов майстер-клас з креативного письма.

Експертка з креативного письма Наталя Фенько розповіла про те, що воно власне таке «креативне письмо». Під час письма ми висловлюємо свої переживання, стани, думки, реакцію чи відповідь на певну отриману інформацію. Креативне письмо – це письмо нетрадиційних жанрів, особливий тип твору, який потребує нестандартного мислення автора, максимального використання творчості, власної фантазії. Але креативне письмо – це не про те, як стати професійним письменником, а про те, як використовувати власну уяву на всі 100 відсотків, як висловлюватися нестандартно, як створювати оригінальні речі, як бути небанальним навіть у своїх SMS-повідомленнях і постах у соцмережах.

Наталія Фенько показала, як перетворити свої щоденні записи на тексти, за які не соромно. Експертка поділилися порадами для початківців, що борються зі страхом чистої сторінки і не наважуються написати свою першу книжку. Для учасників майстер-класу було декілька практичних завдань на розвиток навичок писання, які можуть стати щоденною практикою. Перше завдання для учасників – було пригадати будь-яку деталь дня і описати її. Друге завдання – описати емоцію, не називаючи це слово. І третє завдання – описати улюблене місце так, щоб інші могли його упізнати. Кожен учасник міг поділитися своїми записами, а Вікторія Шкабой обирала відповідний опис зі свого роману «Вглиб Кароліни».

Година майстер-класу подарувала кожному учаснику можливість відчути себе письменником.

Залишити відповідь