Ви зараз переглядаєте Будьте уважними: болить голова

Будьте уважними: болить голова

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я бібліотеки Чижевського відбулась зустріч з сімейним лікарем Сергієм Радьком. Він фахово розповів про головний біль, мігрень, як їх розрізнити та як такі болі лікувати.

Лікар зауважив, що больові відчуття у тій чи іншій ділянці голови можуть бути як звичайним, як-то кажуть типовим головним болем, так і проявами мігрені. Важливо відрізняти головний біль, спричинений мігренню, від звичайного головного болю, бо правильне визначення характеру болю сприятиме вибору адекватного методу лікування і, відповідно, пришвидшить полегшення. Це також надасть змогу вживати ефективних заходів для його профілактики.

Лікар звернув увагу присутніх на те, що головний біль – дуже поширений стан, з яким більшість людей стикаються багато разів протягом життя. Простими словами, це біль чи дискомфорт у голові чи обличчі. Вони сильно розрізняються за локалізацією та інтенсивністю, а також за частотою виникнення. Хоча більшість головних болів не є небезпечними, деякі види можуть бути ознакою більш серйозного захворювання.

«Головні болі можуть бути складнішими, ніж думає більшість людей. Якщо у вас часто болить голова, або ж ви стикаєтеся з тим, що голова болить щодня, необхідно проконсультуватися з лікарем і виявити причини їх появи. Вкрай важливо, щоб людина не займалася самолікуванням і слідувала вказівкам свого лікаря, щоб запобігти головному болю. Адже для кожного виду головного болю потрібне різне лікування», – підсумував лікар.

Інформаційну зустріч можна побачити на бібліотечному YouTube-каналі за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=zZczPl3mubw

Залишити відповідь