Ви зараз переглядаєте Щастя бачити

Щастя бачити

Лікарі-офтальмологи відзначили своє професійне свято. Як відомо, люди цієї професії займаються лікуванням, діагностикою та профілактикою очних хвороб.

Тож з нагоди Міжнародного дня офтальмології бібліотекарки відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я долучились до розповсюдження інформації про значимість професії, а відтак і важливість для людини мати повноцінний зір та влаштували вуличну акцію «Щастя бачити все».

На ній вони запропонували кропивничанам та гостям міста тематичну добірку літератури «Кожна людина має бачити сонце». Адже працівникам відділу є що запропонувати для перегляду та читання з цієї тематики як спеціалістам, так і пересічним громадянам. Перехожі із задоволенням переглядали літературу, а це книги і журнали відділу. Деякі з них виявили бажання записатись до бібліотеки та стати її читачами.

Важливо зазначити, що до початку бойових дій на території України найважчим, з чим стикалися офтальмологи – це травми пацієнтів унаслідок аварій та фізичних ушкоджень. Наразі все змінилося, адже левова частка хірургічних втручань задля збереження функції зору внаслідок поранення та контузії на полі бою. Нині українські фахівці відновлюють зір дев’ятьом із десяти поранених захисників та захисниць. Професіоналізм та досвід спеціалістів є гарантією здоров’я тих, хто до них звертається.

Спеціалісти відділу скористались нагодою таким чином подякувати лікарям, які дають нам можливість повноцінно бачити цей світ та нагадати про важливість збереження здоров’я органів зору.

Залишити відповідь