Ви зараз переглядаєте Fashion Day «Мода як мистецтво»

Fashion Day «Мода як мистецтво»

Вже стало доброю традицією для Школи моделей та естетичного виховання «MIX Models» проводити свій Fashion Day разом з головною книгозбірнею області. Цього разу у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук під час спільного заходу «Мода як мистецтво» говорили про вплив мистецтва на дизайн і моду на прикладі творчого доробку двох чудових митців – української художниці-модельєра Наталії Давидової та японського дизайнера Ісея Міяке.

Наталія Давидова відроджувала мистецтво української народної вишивки та відтворювала її у дизайні. Її вважають першою українською жінкою-модельєром. Наталія Давидова є нашою землячкою, а також музою польського композитора Кароля Шимановського. Саме тому про цю непересічну особистість розповідали запрошені гості, співробітниці музею музичної культури ім. К. Шимановського, головний зберігач, лауреат обласної краєзнавчої премії ім. В. Ястребова Олена Классова та науковий співробітник Марина Лапіна.

Ісей Міяке у своїй творчості постійно звертався до японського декоративно-ужиткового мистецтва, а також розробляв нові концепції створення одягу. Про дизайнера яскраво та змістовно розповідала керівник та власниця модельної агенції «MIX Models» Олена Рутковська. Під час заходу демонструвалися яскраві презентації, підготовлені співробітницею відділу Мариною Григор’євою. Також для учасників заходу вона підготувала добірку літератури та провела огляд «Мода і мистецтво».

Французький письменник Жан Кокто казав: «Стиль – це простий спосіб говорити про складні речі». Сучасна бібліотека – це не мовчазні зали та нескінченні стелажі книг, це центр привабливості, в якому можна прочитати книгу, послухати лекцію та цікаво провести час. Сподіваємось власний неповторний стиль проведення заходів у бібліотеці Дмитра Чижевського став до вподоби нашим гостям – юним моделям. Тож чекаємо на нові зустрічі.

Залишити відповідь