Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: як керувати емоціями і почуттями

Батьківський клуб: як керувати емоціями і почуттями

На черговому засіданні Батьківського клубу обговорювали тему управління емоціями. Адже цей навик потрібен абсолютно всім людям. Емоційні реакції необхідні, щоб ми пристосувалися до навколишнього світу, і, коли ми вміємо керувати емоціями, адаптація відбувається краще. Ми стаємо щасливішими і успішнішими. Чим більше емоцій – тим життя стає яскравішим, і тому постійно люди знаходяться в пошуку позитивних переживань, намагаються наситити ними життя: за допомогою спілкування, фільмів, музики, поїздок, іноді навіть екстремальних вчинків, а в крайніх випадках і через алкоголь або наркотики.

Як керувати емоціями і почуттями? Про це і не тільки розповідала практикуючий психолог Оксана Клименченко. Вона зазначила, що емоційними реакціями добре керують ті, хто знає техніки управління емоціями, а також має високий рівень емоційного інтелекту, який сьогодні визнаний важливою складовою успіху та ефективності поряд з розумовим інтелектом. Щоб підвищити цей вид інтелекту, потрібно навчитися розуміти власні емоції, розрізняти їх, відстежувати їх сигнали в тілі, приймати їх і вміти аналізувати.

Для подолання стресу та зниження рівня тривожності психологиня запропонувала ефективну техніку заземлення 5/5/5, яку можна легко застосувати у будь-якому місці та у будь-який час. У чому її суть? Треба ідентифікувати 5 речей, які ви бачите навколо себе (це можуть бути стіл, кіт, книга); 5 речей, до яких ви можете доторкнутися (це можуть бути обличчя, книжка, одяг); 5 речей, які ви чуєте (звуки машини, музика, розмова). Тож якщо ви перебуваєте в ситуації, яка викликає неспокій, або відчуваєте стрес і тривогу, спробуйте застосувати цю техніку. Вона відвертає увагу від негативних думок і допомагає зосередитись на сьогоденні.

Пам’ятайте: емоції впливають на наші думки, поведінку, рішення та взаємодію з іншими людьми. Розпізнаючи та інтерпретуючи власні емоції та емоції інших людей, ми можемо сприяти розвитку здорових стосунків, приймати обґрунтовані рішення та підвищувати загальну якість нашого життя.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні зустрічі.

Залишити відповідь