Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: як допомогти дитині впоратися зі стресом

Батьківський клуб: як допомогти дитині впоратися зі стресом

У відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського відбулося чергове засідання Батьківського клубу на тему «Допомога дитині, яка перебуває у стресі».

Сімейний психолог Юлія Абрамович розповіла про особливості дитячого стресу та наголосила, що діти переживають стресові події легко, якщо отримують правильну підтримку від батьків. Для того, щоб стресова подія не спричинила руйнівних змін в організмі та психіці, необхідно вчасно відреагувати та допомогти дитині.

Під час зустрічі учасники клубу дізналися про найчастіші причини дитячого стресу, як розпізнати його симптоми, як допомогти дітям в цей час, а коли варто звернутися до лікаря.

Пані Юлія наголосила, що поведінка дітей у стресовій ситуації залежить від вікових особливостей. Вони переживають життєву ситуацію очима дорослої людини: їх лякають більше реакції близьких, ніж те, що відбувається у житті. Тому, коли дорослий стабільний та емоційно врівноважений, стресові події зазвичай не викликають психологічних проблем у дітей.

Для дитини важливо відчувати підтримку турботливого дорослого, перебувати в атмосфері довіри, гратися, спілкуватися з однолітками, контролювати своє тіло та емоції. Тож завдання батьків – дбати про себе, створювати безпеку та оточувати любов’ю своїх рідних.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Залишити відповідь