Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: що робити, якщо дитина бреше

Батьківський клуб: що робити, якщо дитина бреше

Як правильно виховати свою дитину? Читати спеціальну літературу, слухатись власних батьків, радитись з сусідами? А може, покладатись на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні?

Про такі стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту допоміг розібратисяпсихолог відділу надання соціальних послуг ЦСЗННСП Соколівської сільської ради Олександр Зінов’єв.

На черговому засіданні Батьківського клубу говорили про похвалу, обман і складний підлітковий вік. Особливу увагу було приділено питанню, коли і чому діти починають брехати і як розрізнити ненавмисну помилку і навмисний обман? Учасники клубу дізналися про зв’язок між брехливістю дітей і їх пристосованістю до подальшого життя, а також про те, що обман є частиною більш загального малюнку поведінки дитини, який найчастіше і найбільш вміло демонструють деякі діти.

Найважливішими аспектами цієї проблеми є роль батьків, друзів, оточення в школі, а також конкретної спокуси і ймовірності викриття і покарання. Обманюватиме дитина чи ні – залежить не тільки від цих факторів, а й від ситуації. Пан Олександр висвітлив важливе питання стосовно того, які фактори є найвпливовішими щодо виникнення та подальшого вдосконалення брехні: інтелект, особистість, непристосованість, виховання, вплив друзів, специфіка ситуації, вік тощо. Психолог вказав батькам на правильний спосіб спілкування зі своїми дітьми, роз’яснив, як можна впоратися з дитячою брехнею і навчив, як запобігти її розвитку.

Засідання клубу проведено у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом “Безпечне майбутнє”.

Запрошуємо на чергове засідання Батьківського клубу!

#Спільно

Залишити відповідь