Ви зараз переглядаєте Живуть студенти весело

Живуть студенти весело

Як у різних країнах світу святкують Міжнародний день студента? Студентська молодь Кропивницького інженерного фахового коледжу ЦНТУ та Донецького державного університету внутрішніх справ відвідали Інтернет-центр бібліотеки Чижевського та ознайомилися з веселими, неймовірними, а інколи дивними традиціями святкування Дня студента в найстаріших університетах світу.

Студентське свято – чудовий привід відволіктися від навчальних буднів, відпочити і розважитися. Студенти деяких вищих навчальних закладів мають власні традиції. Наприклад, у студентів Києво-Могилянської академії 17 листопада заведено мити пам’ятник Григорію Сковороді на Контрактовій площі. У Львові ж студенти Національного університету імені Франка в цей день прикрашають святковою мантією пам’ятник письменника перед вузом.

Своїми багатовіковими традиціями пишаються університети Кембриджа та Оксфорда. Чого вартий обряд матрикуляції – урочиста подія посвячення до лав обраних, під час якої студент-першокурсник вимовляє клятву латиною перед канцлерами університету. Запальними вечірками, веселими парадами у дивакуватому вбранні, смішними конкурсами насичене це свято в університетах різних країн світу. І для підтримання святкового настрою учасників заходу розповідь про звичаї і традиції святкування Міжнародного дня студента чергувалася з конкурсними завданнями.

Студенти змагалися між собою у конкурсах: хто швидше намалює підказку, хто краще і точніше запам’ятає та перекаже текст, розгадували кросворди і ребуси. Всі студенти на «відмінно» склали жартівливі іспити.

Залишити відповідь