Ви зараз переглядаєте Головна книгозбірня Кіровоградщини отримала фантастичний книжковий подарунок!

Головна книгозбірня Кіровоградщини отримала фантастичний книжковий подарунок!

Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського НАН України в рамках проєкту «Національна академія наук України – бібліотекам» надіслав Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського добірку фундаментальних народознавчих і мистецтвознавчих видань.

Колекція приголомшлива! В ній багатотомні видання «Історія українського мистецтва», «Українські народна думи» з текстами і мелодіями (!), починаючи з раннього козацького періоду, «Історія декоративного мистецтва України», «Українська музична енциклопедія», «Українські народні мелодії» видатного українського музикознавця-фольклориста Климента Квітки (чоловіка Лесі Українки), «Труди етнографічно-статистичної експедиції в Західноруський край» визначного українського фольклориста і етнолога Павла Чубинського, який, як пам’ятаємо, написав гімн України, і багато інших ґрунтовних наукових творів.

Принагідно дякуємо Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського НАН України та його керівнику, академіку НАН України, доктору історичних наук Ганні Скрипник за партнерство.

Окрему подяку висловлюємо Любові Босій, старшому науковому співробітнику інституту, кандидату історичних наук, за пересилання такого крутого зібрання.

Отримання цих видань – справжнє інтелектуальне свято для кропивницьких науковців, педагогів, студентів та усіх, хто цікавиться питаннями народознавства та мистецтвознавства.

Чекайте на низку презентацій цих неймовірних видань.

Запрошуємо до бібліотеки Чижевського!

Залишити відповідь