Ви зараз переглядаєте День краєзнавства: бібліотека вітає

День краєзнавства: бібліотека вітає

У Всеукраїнський день краєзнавства хочемо привітати всіх, хто закоханий у край, де народився чи живе, вивчає його історію, досліджує і популяризує.

Особливі привітання нашим колежанкам, які працюють у відділі, де збирається уся інформація, пов’язана з Кіровоградщиною.

Дев’ять років тому у відділі краєзнавства головної книгозбірні області були започатковані краєзнавчі студії. Проєкт був покликаний об’єднати людей навколо обговорення актуальних проблем краю. За ці роки тут провели сотні цікавих заходів.

Згадаємо декілька. «Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків», «Таємниці Єлисаветградських підворіть», «Світ у чуттєвих образах (минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини)», «Слідами легенд нашого міста», «Морська слава Кіровоградщини», «Час псевдонімів і робкорів», «Маруся Нікіфорова: міфи та реальність», «Єлисаветградський гусарський полк: гордість і слава Єлисаветграда», «Сталеві мережива маленького Парижу».

Краєзнавчі студії користувалися великою популярністю усі ці роки, і навіть пандемія коронавірусу не завадила людям, закоханим в рідну сторону, зустрічатися. Хоч би і онлайн.

Відділ краєзнавства є місцем, де збирається творча інтелігенція міста, майданчиком для цікавого та змістовного спілкування. Лише у травні тут проводили заходи учасники творчого об’єднання «Парус», літературного об’єднання «Степ», слухачі Вищої народної школи, свій роман «Убивчий аромат цитрусових» презентував наш земляк Олег Бондар. А попереду — краєзнавчі студії. Презентація книги «Битва за Центральну Україну» Бориса Шевченка та Вадима Колєчкіна та зустріч-подорож «Золотими стежками з Ніною Бабанською».

Запрошуємо!

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь