Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: булінг та його прояви

Батьківський клуб: булінг та його прояви

Все частіше нам доводиться чути про булінг в українських школах, про випадки жорстоких бійок між школярами, а іноді до цькування долучаються ще й дорослі. Булінг – це не просто конфлікт між однолітками, це прояв психологічного чи фізичного насильства, який може лишити по собі слід на довгі роки, вплинувши на усе життя.

У відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського відбулося чергове засідання Батьківського клубу, присвяченого темі навмисної повторюваної агресивної поведінки в освітньому середовищі.

Старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області Ольга Варіченко пояснила учасникам засідання, що таке булінг, як з ним боротись, яка відповідальність та чому про нього потрібно знати всім батькам.

Під час зустрічі присутні дізналися, наприклад, про те, що є п’ять видів цькування:

  • фізичний – нанесення тілесних ушкоджень;
  • економічний – навмисне пошкодження особистих речей, вимагання грошей, крадіжки;
  • психологічний – образи, погрози, непристойні жарти, ігнорування, шантаж, наклеп чи маніпуляції;
  • сексуальний – жарти сексуального характеру, принизливі жести та образливі чутки, зйомки у роздягальнях, сексуальні погрози;
  • кібербулінг – це переслідування за допомогою електронних пристроїв, в тому числі мобільних телефонів та інтернету.

У наш час проблема булінгу є актуальною та поширеною, тому не говорити про неї ми не можемо. Відповіді на свої питання ви знайдете, переглянувши відео запис засідання Батьківського клубу, перейшовши за посиланням.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні засідання Батьківського клубу для обговорення актуальних тем у вихованні здорової та всебічно розвиненої особистості.

Залишити відповідь