Ви зараз переглядаєте Школа досвідченого споживача: особливості гарантійного ремонту побутової техніки

Школа досвідченого споживача: особливості гарантійного ремонту побутової техніки

Купуючи побутову техніку, кожен знає, що на неї дається гарантія. Коли справа стосується заміни неякісного товару або його ремонту по гарантії, часто споживач і продавець або працівники сервісних центрів не можуть знайти спільну мову.

Що споживач повинен знати про гарантійне обслуговування побутової техніки з’ясовували під час чергового засідання «Школи досвідченого споживача», яка відбулася у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук бібліотеки Чижевського.

Консультації про особливості гарантійного ремонту побутової техніки надала начальниця відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту споживачів головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Лілія Буднікова.

Під час зустрічі розглядалися питання щодо порядку проведення гарантійного обслуговування техніки, встановлення термінів гарантійного ремонту та відстоювання прав споживачів при покупці неякісного товару.

Ось декілька порад від фахівчині:

  • після покупки товару для гарантійного обслуговування потрібно зберегти документи, які його підтверджують: фіскальний чек, договір купівлі-продажу, технічну документацію, аксесуари;

  • претензії щодо якості товару необхідно оформлювати у письмовому вигляді;

  • виробник встановлює термін гарантії, який чітко прописується в технічній документації, що обов’язково додається до кожного побутового приладу при його продажу. Тому при купівлі техніки уважно слідкуйте, щоб співробітник магазину правильно заповнив гарантійний талон;

  • згідно із законодавством, безкоштовний ремонт гарантійної техніки здійснюється протягом 14 днів.

Більше інформації щодо правил гарантійного ремонту можна дізнатися, переглянувши зустріч з експерткою на бібліотечних сторінках у Facebook чи YouTube.

Аліна Осокіна, завідувачка відділу

документів з економічних, технічних та природничих наук

Залишити відповідь