Ви зараз переглядаєте Березневі розваги

Березневі розваги

Непомітно промайнув березень – перший весняний місяць – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня. Протягом місяця в рамках роботи майданчика «ІнтерСвіт» для малечі з вадами зору відбулося багато цікавих заходів. 

Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи. Розширити знання дітей з вадами зору про весну, весняні явища природи та характерні ознаки цієї пори року мали на меті майстер-класи «Портрет весни» та «Красуня чарівна, по Землі іде весна». Малечі довелося пофантазувати, щоб підбирати «весняні» кольори під час виготовлення листівок-аплікацій!

Березень… Місяць року, коли зима потихеньку втрачає свою владу, а весна входить у законні права. На яскраво-блакитному небі з’являється весняне сонечко, за яким так знудьгувалося все живе! Яке ж воно, сонце у березні? Хто з тваринок прокидається навесні від зимової сплячки? Про ці та інші березневі дива малеча дізналася під час тематичної бесіди «Сонце березневе». Маленькі гості також ознайомилися з прислів’ями та приказками про березень.

Багато видатних педагогів і письменників підкреслювали виховне і розвивальне значення казки. Дітям казка допомагає повноцінно інтегруватися в суспільство. Велику увагу цьому надавав український педагог Василь Сухомлинський. Голосні читання оповідань В. Сухомлинського «Дівчинка й Ромашка» та «Моя мама пахне хлібом» були для діток цікавими і корисними.

Більшість дітей люблять тварин. Адже звірята милі, теплі і приємні. Під час інтерактивної бесіди-гри «Цікавинка про тваринку» маленькі гості познайомляться зі звичками звірів та різноманітними цікавинками з життя тварин. А під час яскравого майстер-класу з паперопластики «Слон купив собі краватку у велику жовту цятку…» малюки виготовляли казкового веселого слона та ще й у краватці. Більш детально малеча «познайомилась» зі слоном, прослухавши віршик Оксани Кротюк «Слон купив собі краватку».

Ось таким цікавим був березень для діток з вадами зору в рамках роботи спеціалізованого майданчика «ІнтерСвіт».

Залишити відповідь