Ви зараз переглядаєте Авітаміноз: причини, симптоми, лікування, профілактика

Авітаміноз: причини, симптоми, лікування, профілактика

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я головної книгозбірні області відбулась зустріч з головною державною санітарної лікаркою Кіровоградської області Надією Оперчук. Слухачами стали студенти Кропивницького фахового коледжу харчування та торгівлі, читачі та гості бібліотеки. Обговорили тему «Авітаміноз: причини, симптоми, лікування, профілактика».

«Авітаміноз здебільшого є наслідком нераціонального харчування та зниження фізичних навантажень протягом тривалого часу. Зимою наш організм ніби перебудовується на існування в режимі “зимової сплячки”, тому навесні йому важко працювати у новому режимі. Дефіцит свіжого повітря, сонця і фізичної активності також шкодить нашому здоров’ю. Ознаки весняного авітамінозу залежать від того, чого саме бракує в організмі. Навіть нестача одного вітаміну може спричинити вельми неприємні наслідки: порушується утворення необхідних ферментів, обмін речовин, виникають хронічні захворювання», – зазначила лікарка.

Для нормального функціонування різних систем і процесів організму потрібні не тільки поживні речовини, а й вітаміни. Адже ці органічні сполуки зокрема беруть участь у регуляції обміну речовин, захисті від інфекцій, підтримці імунної системи, зору, шкіри та нервової системи. Своєю чергою авітаміноз супроводжується розладами і може проявлятися різними симптомами різного ступеня вираженості.

Всі, хто був присутній, активно долучались до обговорення правильного харчування та ділились власним досвідом. Лікарка приділила увагу відповідям на запитання з приводу режиму харчування, вживання овочів, фруктів та багато інших. Спікерка закликала присутніх вести здоровий спосіб життя, позбутися шкідливих звичок та правильно харчуватись. І пам’ятати: інвестуючи в здоров’я – інвестуємо в майбутнє!

Залишити відповідь