Ви зараз переглядаєте Мистецтво і діти

Мистецтво і діти

Чи необхідно з раннього віку дітей прилучати до мистецтва? Відповідь однозначна – так! Мистецтво, як повітря, необхідно для їх всебічного розвитку. Завдяки мистецтву дитина вчиться бачити і берегти красу навколишнього світу, отримує вірні моральні орієнтири, гармонічно розвивається.

Відділ мистецтв бібліотеки Чижевського – місце де вчать розуміти і любити мистецтво. Саме сюди приходять дорослі і діти, щоб насолодитися прекрасним та зарядитися позитивними емоціями.

В останній тиждень жовтня гостями відділу мистецтв стали вихованці спеціалізованого дитячого закладу № 46 «Краплинка». Щодня малюки віком від 4 до 6 років відкривали для себе особливий світ мистецтва.

В першому залі діти знайомилися з виставкою «Ще не осінь» майстра клаптикового шитва (печворка) Людмили Кривенко. Для маленьких гостей було справжнім відкриттям, що ці гарні картини «намальовані» тканиною. Світлі, яскраві роботи привертали до себе увагу дітлахів. Вони активно вгадували пори року, квіти, фрукти і овочі, які зображені на картинах. Вчилися шукати деталі твору та висловлювати емоції.

В наступному залі на дітей чекала виставка кераміки Лариси Кулініч та її студентів «КерамоРИТМИ». Від такої краси і різноманіття декоративних скульптур у малечі перехоплювало подих. Вони створювали з модулів свої композиції, давали власні цікаві назви роботам. Також наших гостей зацікавила виставка старожитностей «Легенди чумацького шляху». Тут вже у допитливої дітвори була повна свобода, адже всі предмети можна було вивчати на дотик, деякі речі навіть приміряти.

Ну і на завершення, маленькі відвідувачі знайомилися з виставкою, яка вже багато років поспіль справляє особливе враження на дітей – це метаморфози Євгена Василевського. Металеві жуки-гіганти, вигадані космічні істоти нікого не залишили байдужими.

Тетяна Познякова,
відділ мистецтв

Залишити відповідь