Ви зараз переглядаєте Подорож на острів фантазії та творчості

Подорож на острів фантазії та творчості

В рамках програми літнього відпочинку дітей в ОУНБ імені Дмитра Чижевського відбулася низка заходів «Бібліотека – острів фантазії та творчості». Завітали на нього чудові дівчатка та хлопчики, що перебувають у літній таборівці ДК «Радій», – нові кропивничани та учні хореографічної школи «Аеліта», в таборівках ДЮК «Чайка» та «Гермес» тощо.

На них чекала захоплююча програма! Так, у медичному відділі діти виготовляли патріотичну листівку з різнокольоровими квіточками, метеликами, кульками, слухали розповідь про тіло людини, роздивлялись чудові книжки, а потім взяли участь у вікторині та відповідали на важливі питання: що є в медичному арсеналі м’якеньке та пухкеньке та як ім’я найвідомішого лікаря людей і звірят.

Виготовити собі квіткові браслети, які легко можна було б перетворити на прикрасу для волосся, дівчаткам запропонували у відділі технічної, економічної та природничої літератури. У відділі рідкісних та цінних видань показали книги з колекції Олександра Ільїна та розповіли про життя цієї неординарної людини. Так, найбільша книга – Євангеліє XVIII століття – має лист висотою 70 сантиметрів, а найменші вміщуються в долонці дитини.

У холі представниці інформаційно-бібліотечного відділу провели майстер-клас «Веселі звірята». Діти робили мавпочок, котиків, собачок, зайченят – кого завгодно, навіть тхора!

Лицарський замок, інтерактивна дошка та конструктори чекали на малечу у відділі іноземних мов. У відділі краєзнавства можна було скласти круту велику карту-пазл Кіровоградської області, взяти участь у вікторині «Краєзнавча риболовля» та послухати легенди нашого міста: про підземний хід, про царя і двох закоханих, кам’яних баб скіфів, козака Лелеку, жінок-шпигунок та інші. Переконані, що почути легенди не відмовилися б і дорослі.

Інтелектуально-рухливі ігри запропонували юним кропивничанам у відділі обслуговування користувачів. І вони підійшли до цього креативно. Так, у грі «Земля. Вода. Повітря» в категорію повітря потрапив дракон, а до риб – крокодил. Усе логічно: один літає, а другий плаває. Впоралася малеча і з «живим» кросвордом, і з дерев’яною вежею, і з чарівним мішечком, і, звісно, з твістером!

В Інтернет-центрі діти із завзятістю виготовляли за допомогою 3D-ручок листочки конюшини, жука Сонечко, ягідки полуниці та інші цікаві сувеніри. Завершився захід переглядом в бібліотечному кінозалі яскравого документального фільму про дику природу.

Чекаємо на нові зустрічі!

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь