Ви зараз переглядаєте Батьківство без стресу

Батьківство без стресу

Батьківство без стресу. Розвиток виховного потенціалу батьків та осіб, які їх замінюють, у часи невизначеності.

Учасники обговорювали, як поліпшити стосунки між батьками й дітьми шляхом розвитку навичок позитивного батьківства, як розпізнати стресові реакції дітей та які є способи якнайкращого реагування на них.

Тренінг провела Олена Сервачак – кандидат психологічних наук, учасник волонтерського проєкту «Психологи на війні», тренер програми «Групи підтримки ПОРУЧ: техніки зцілення».

Психологиня акцентувала увагу на тому, що одним із найважливіших аспектів батьківства є прив’язаність, яка формується у дитини з батьками та є основою всього подальшого її благополучного розвитку. Види прив’язаності можуть змінюватися з часом і бути різними у стосунках батьків та дітей. Але потреба у надійній людині, яка у разі небезпеки допоможе та захистить, залишається на все життя.

Учасники тренінгу обговорили взаємодію з дітьми у кризові періоди, важливість емоційної стабільності дорослих як ключового фактора стресостійкості дітей та інші питання. Вони отримали практичні рекомендації та мали змогу обмінятися власним досвідом на шляху до позитивного батьківства.

Захід відбувся у межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine на території Кіровоградської, Полтавської областей та у м. Кривий Ріг за фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

Залишити відповідь