Ви зараз переглядаєте Знайомий і незнайомий Дмитро Чижевський

Знайомий і незнайомий Дмитро Чижевський

Напередодні 130-ї річниці від дня народження Дмитра Чижевського фахівчині інформаційно-бібліографічного відділу обласної книгозбірні, яка носить ім’я великого славіста й філософа, провели акцію просто неба «Дмитро Чижевський як світоч філософської думки і слов’янської духовності».

Бібліотекарки мали на меті краще ознайомити мешканців і гостей Кропивницького з постаттю Дмитра Чижевського, представити земляка не тільки як знаного науковця, енциклопедиста, славіста, видатного філософа, а й просто людину. Для цього вони підготували й роздавали містянам роздруківки з фактами про життя й наукову спадщину Дмитра Івановича, про родину Чижевських. Цікава деталь: на кожному аркушику з інформацією містився родинний герб Чижевських. Хочемо зауважити, що частину матеріалів для проведення заходу на запит фахівців відділу надіслали їх колеги й соціальні партнери з Олександрії – малої Батьківщини науковця. Тому не дивно, що в ході акції організатори розповсюджували невеличкі флаєри з інформацією про екскурсійні маршрути в Олександрії, присвячені родині Чижевських.

До уваги городян бібліографині приготували книжкову полицю, де були представлені наукові твори Дмитра Чижевського і книги про нього.

На згадку про захід всім учасникам вручали ювілейні бібліотечні буклети й календарики, а також інформаційні листівочки з контактами довідкових служб і месенджерів бібліотеки у соціальних мережах.

Сподіваємось, що акція допомогла городянам ближче познайомитись з постаттю видатного земляка напередодні його 130-річного ювілею.

Залишити відповідь