Ви зараз переглядаєте 6 листопада – Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів

6 листопада – Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів

На початку листопада у світі відзначається Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, з метою привернення уваги суспільства до екологічних наслідків бойових дій та заподіяної ними шкоди екосистемам. Сьогодні для України ця дата має особливе та важливе значення. Наша держава безпосередньо зіткнулася з жорстокою та підступною війною.

Війна, якими б не були її причини, приносить невимовні жахи для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями.

Крім людських страждань, що завдає війна, вона також веде до руйнування навколишнього середовища. Спалені ліси та знищені посіви, забруднені водойми, отруєні ґрунти. Під час війн та збройних конфліктів довкілля завжди зазнає значних втрат. Шкода, яка наноситься навколишньому середовищу під час військових конфліктів, ще довго після їх закінчення відображається на стані екосистем і природних ресурсів і часто виходить за межі національних територій та періоду життя цілого покоління.

Якщо вас цікавить література з питань захисту довкілля в період збройних конфліктів та його відновлення, звертайтесь до Орхуського центру екологічної інформації. https://library.kr.ua/ic/orhus/

Залишити відповідь