Ви зараз переглядаєте Закоханий об’єктив, або Одеса та одесити очима фотохудожника

Закоханий об’єктив, або Одеса та одесити очима фотохудожника

Головна бібліотека Кропивницького та Кіровоградщини запрошує на виставку «Місто біля моря» відомого українського фотомитця, заслуженого художника Міжнародної федерації фотомистецтв (EFIAP), голови правління Одеської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олега Куцького.

Фотографією митець займається вже понад пів століття. В його послужному списку понад 400 нагород міжнародних фотовиставок та конкурсів та майже дві сотні золотих медалей. Та і українських майстрів фотооб’єктиву, які мають звання EFIAP, можна перерахувати на пальцях. Митець провів більше 20 персональних виставок. Неможливо перераховувати усі виставки, в яких він приймав участь, колекції, де знаходяться його світлини, та назви видань з його фото. Та, мабуть, і не варто. Краще побачити його роботи.

В творчості маестро віддає перевагу репортажній та жанровій фотографії. За його визнанням, для нього фоторепортаж – це пошук образу: «Що таке художня фотографія? Це створення образу. Для мене в будь-якому фоторепортажі знайти цілісний образ події, який відповідатиме на запитання. А це й є те,що ми називаємо художньою фотографією. Я один з дуже небагатьох фотографів у світі, які отримали звання заслуженого художника Міжнародної федерації фотомистецтв за фоторепортаж».

Світлини можна побачити на виставці, яка працюватиме протягом місяця в холі книгозбірні. Вони змушують зупинитися, притягують погляд і викликають в душі особливі відчуття. Одеські дворики. Один – сірий обшарпаний колодязь, в якому пробився до життя паросток акації, другий, як вхід до казкового саду. Двері покинутого дому зі старим проваленим стільцем, на якому вже ніхто і ніколи не присяде відпочити… Олег Скрипка, труба і культова «Весна»… Вічність Потьомкінських сходів і швидкоплинність слідів людським на них… Абсолютно Хокусаївські хвилі на морі і бронзові двері «Будинку Сонця» на набережній «Ланжерона»…

Все це треба бачити. Почути розповідь Олега Куцького про те, що є його життям і його великою любов’ю, можна на бібліотечній сторінці в YouTube за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=-37jkgRscdM .

Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь