Ви зараз переглядаєте Захисти себе від СНІДу

Захисти себе від СНІДу

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема поширення ВІЛ-інфекції усе ще залишається актуальною. Тож метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії.

Основним шляхом передачі ВІЛ залишається статевий – 65,6%. Вчасне діагностування ВІЛ-статуса та початок лікування – гарантує довге та повноцінне життя. Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди  з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки.

Допоки не існує вакцини чи можливості лікування, основними завданнями профілактичної роботи залишаються:  розповсюдження інформації; захист себе та інших; розвиток поведінкових навичок.

Тож до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я відбувся захід «Про це варто знати!» для студенток Міжрегіональної академії управління персоналом. Лікарка Обласного центру планування сім’ї та репродукції людини Світлана Драч розповіла про основні інфекції, що передаються статевим шляхом, про методи контрацепції, їх різницю та властивості.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції, підвищити рівень обізнаності молоді про засоби контрацепції та планування сім’ї, а також нагадати про важливість дбайливого ставлення до свого здоров’я.

Оксана Завіна, відділ документів
з питань медицини та охорони здоров’я

Залишити відповідь