Ви зараз переглядаєте Вдячні за свободу

Вдячні за свободу

Рівно десять років тому на вулиці великих міст вийшла молодь, протестуючи проти рішення уряду про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нам випало бути свідками подій драматичних і надзвичайно болючих, таких, що ввійдуть до підручників історії та будуть визначати наше майбутнє. Події ці творилися звичайними людьми – нашими сучасниками. На жаль, не всі з них залишилися серед живих.

Найтрагічнішим на Євромайдані стало 20 лютого. Найбільш жорстоке протистояння відбулось на вулиці Інститутській, де від куль снайперів загинуло більш ніж пів сотні людей. Їх стали називати Небесною сотнею.

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні у відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського відбулася зустріч учнівської молоді та курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ з істориками-викладачами Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Оксаною Бабак, Інною Вівсяною та Олександром Ковальковим.

Під час заходу розглянули хронологію Євромайдану та біографії героїв Небесної сотні. Всі учасники історичного хронографу «Вдячні за свободу» зрозуміли важливість і значимість таких понять, як свобода та мужність. Науковці також звернули увагу на те, як багато в певні історичні моменти значить готовність кожного з нас до кінця відстоювати свої переконання, триматися своєї правди.

Тож пам’ятаймо про героїзм Небесної сотні, який назавжди залишиться в серцях українців.

Залишити відповідь