Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: виховання без насильства

Батьківський клуб: виховання без насильства

Питання правильного виховання без насильства є дуже важливим та актуальним для сучасних батьків. В тому, як саме досягти золотої середини у вихованні дітей та зберегти власні нерви, допоміг розібратися спеціаліст Олександр Зінов’єв – психолог відділу надання соціальних послуг ЦСЗННСП Соколівської сільської ради.

На черговому засіданні Батьківського клубу учасники дізналися про види та форми жорстокого поводження до дітей, говорили про принципи виховання, чому не можна карати дитину та як допомогти виховати маленьку людину щасливою.

Пан Олександр неодноразово наголошував, що дитина, яка виховується в умовах безправ’я, ніколи не буде поважати права іншої людини. І, навпаки, добра та гарна поведінка малюків породжується тільки добром. Наші нерозсудливі агресивні дії по відношенню до свого чада можуть бути викликані не провиною дитини, а нашою втомою, невдачами, роздратуванням тощо. Гнів, вилитий на дитинча, нічому його не вчить, а тільки принизить, образить і роздратує.

Дитина – це маленька людина, яка потребує підтримки, турботи і мудрих порад від батьків. Тож якщо ви вирішили виховати щасливу, повноцінну особистість без криків та покарань – вам потрібно запастися терпінням і працювати над собою. У щасливих батьків – щасливі діти.

Захід відбувся у рамках проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні». Проєкт реалізується благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Залишити відповідь