Ви зараз переглядаєте Вуличні акції. З досвіду роботи відділів бібліотеки Чижевського

Вуличні акції. З досвіду роботи відділів бібліотеки Чижевського

Вуличним акціям та досвіду роботи відділів бібліотеки Чижевського був присвячений вебінар, на який запросили бібліотекарів області.

Завідувачка відділу обслуговування бібліотеки Ірина Рєзнік у своєму виступі розповідала про інформаційно-просвітницькі акції, які проводяться до державних свят, релігійних, міжнародних та інших. На відвідувачів цих заходів завжди чекає цікава розважальна та культурно-просвітницька програма з літературними новинками, інтерактивними та літературними іграми, різноманітні вікторини, фотозони, майстер-класи тощо.

За словами завідувачки відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я Оксани Завіни, цікаві акції проводяться працівниками відділу за календарем медичних свят. Вона радила використати календар при плануванні масових заходів та проведенні вуличних акцій, наприклад, до Всесвітнього дня здоров’я (7 квітня) та Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами (19 травня). До таких заходів бібліотекарі готують спеціальні тематичні добірки літератури та інформаційні листівки та залучають партнерів, наприклад, БФ «Повернення до життя».

Вікторія Одігналова, головний бібліотекар відділу документів із економічних, технічних та природничих наук, звернула увагу на проведення вуличних акцій, які проводять працівники Орхуського центру екологічної інформації. Наприклад, просвітницька акція «Скажи пластику-ні!», під час якої відбулась безпрограшна інтерактивна вікторина щодо культури поводження з пластиковими відходами, «Еколото», складання сумки у стилі японського мистецтва фурошикі, майстер-класи з розпису екоторб. Відбулись також акції до Всесвітнього дня чистоти, під час якої питали містян щодо екологічної ситуації в місті, та до Міжнародного Дня Землі «День Землі очима перехожих». До Міжнародного Дня птахів провели патріотичну, соціально-мотивуючу акцію «Хай буде мир в Україні». Її учасники на паперових голубах записували побажання, слова вдячності та підтримки воїнам ЗСУ.

Проведення вуличних акцій – це гарна можливість спілкування з громадою, залучення до книгозбірні нових користувачів, промоція потенціалу та можливостей бібліотеки.

Любов Циганкова,
науково-методичний відділ

Залишити відповідь