Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: знайомимо дітей з мистецтвом

Батьківський клуб: знайомимо дітей з мистецтвом

Сучасний світ вимагає нового типу всебічно розвиненої особистості з високим рівнем культури, інтелекту та духовності, яка може і вміє приймати нестандартні рішення. Тому батькам потрібно приділяти більше уваги знайомству малечі з мистецтвом.

Наприклад, водити дітей в музеї, на виставки, організовувати цікаві події зі спогляданням витворів мистецтва. І, що дуже важливо, не нав’язувати дитині власну думку. Просто спостерігати за тим, як дитина сприймає той чи інший витвір. Відвідування музею залишає в дитини яскраві враження, викликає повагу та інтерес до старовини та історії міста, регіону, країни. А ще дає відчуття приємного і пізнавального спілкування.

На черговому засіданні Батьківського клубу для кращого візуального, просторового сприйняття мистецтва та історії слухачі віртуально відвідали музей під викритим небом на найбільшому на Дніпрі острові Хортиця.

В історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відтворено узагальнений вигляд козацької столиці козацького краю – адміністративний, релігійний, діловий та військовий центр.

Так, у виставковій залі «Традиційні промисли запорожців» представлені промисли, якими займалися козаки – рибальство, землеробство, і можна побачити предмети побуту чумаків.

Виставка «Козак Мамай і люлька» присвячена образу запорозького воїна-характерника з його магічною люлькою. Більшість предметів експозиції «Часи козацькі – Січі запорозькі» є оригінальними (XVI – XVIII століття), знайденими на місцях знаходження чотирьох Запорозьких Січей.

Центральною спорудою Січі є діюча Церква Покрови Пресвятої Богородиці, у якій проводяться традиційні богослужіння, обряди вінчання та хрестини. При вході в храм можна детально розглянути величезний іконостас, який представляє собою мозаїчне панно, на іконах якого відображені різні церковні сюжети.

Знайомлячись зі світом мистецтва та історичних артефактів, малеча вчиться дивитися на світ, пізнавати його красу, набуває певних моральних цінностей. Завдяки цьому дитина будує своє місце у світі.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Про корисне і цікаве у вихованні дітей поговоримо при наступній зустрічі!

Залишити відповідь