Ви зараз переглядаєте Всесвітній день води в бібліотеці

Всесвітній день води в бібліотеці

З нагоди Всесвітнього дня води, який цьогоріч проходить під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі», в Орхуському центрі екологічної інформації бібліотеки Чижевського відбулася інформаційна платформа. В її роботі взяли участь представники державних установ, фахівці, екологи, науковці, студенти та члени громадських організацій.

Кіровоградщина – одна з найменш забезпечених водою областей України, тож забруднення річкових вод, кількість та якість води для потреб міста і області – нагальна проблема сьогодення. На стан річок і водойм впливають розорювання земель, зокрема прибережних захисних смуг, зберігання та застосування на полях пестицидів і добрив, миття на березі транспортних засобів і техніки, влаштування поруч з водними об’єктами звалищ сміття, зливання в них каналізаційних стоків тощо.

На засіданні були представлені водоохоронні заходи, які впроваджуються державними установами для збереження водних ресурсів регіону. Так, фахівці лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Регіонального офісу водних ресурсів в області працюють за європейськими стандартами моніторингу поверхневих вод, проводять щоденний моніторинг питної води на бактеріологічні та санітарно-хімічні показники. А в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗУ до того ж займаються вимірюванням гамма-фону на територіях області.

Учасники заходу багато уваги приділили екологічній освіті та екологічному вихованню молоді. Спікери заходу наголошували, що від ставлення до води кожного з нас залежить, яку воду в майбутньому будуть пити наші нащадки. Бережіть воду!

З матеріалами інформаційної платформи можна ознайомитися на YouTube-каналі бібліотеки за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=uEeNyG0CvdY.

Залишити відповідь