Ви зараз переглядаєте Віртуальна мандрівка на батьківщину Дмитра Чижевського

Віртуальна мандрівка на батьківщину Дмитра Чижевського

Фахівці Інформаційно-туристичного центру нещодавно відвідали Кропивницький будівельний фаховий коледж та разом зі студентами відправились в незабутню віртуальну мандрівку до малої батьківщини Дмитра Івановича Чижевського – міста Олександрії.

Цьогоріч нашому відомому земляку, вченому-енциклопедисту зі світовим ім’ям виповнилося б 130 років. Дмитро Іванович – філософ, один з останніх славістів-універсалів, провідний авторитет у царині української літератури та філології.

Тож з нагоди відзначення ювілейної дати фахівці відділу ознайомили студентів з життям та працями цієї видатної особистості. Юні мандрівники поринули у світ філософа: пройшлися центральними вулицями міста та оглянули архітектурні будівлі того часу. Відвідали музей імені Дмитра Чижевського та дізнались про особливості його виховання і звичаї родини. Оглядаючи експонати музею, приголомшує те, що все виглядає так само, як і більше ста років тому. Це дає змогу відчути атмосферу того часу та поринути в світ «Чижевських».

Дмитро Іванович Чижевський – зірка світової славістики, постать, якою пишалася б кожна цивілізована нація. Тож не забуваймо про неоціненний внесок у розвиток сучасної наукової думки відомого філософа, який народився на українській землі.

Головна книгозбірня області з гордістю носить ім’я видатного земляка. Запрошуємо кропивничан та гостей міста до бібліотеки, де зберігаються книги з особистого архіву Чижевського, а також пропонуємо зазирнути в віртуальний архів Чижевського на бібліотечному сайті. Буде дуже цікаво!

Залишити відповідь