Ви зараз переглядаєте Всеукраїнський день психолога

Всеукраїнський день психолога

23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога. У той час, як лікарі рятують фізичне здоровʼя та життя, психологи піклуються про зцілення нашого психічного здоровʼя та повернення душевного спокою.

Наука психологія ще зовсім молода, тому відзначати цей день почали не так давно. Проте нині він набув вагомого значення і є приводом вшанувати психологів, які працюють у різних сферах.

Нині психологи в Україні допомагають людям пережити травматичні спогади, навчитися спілкуватися з тими, хто постраждав через війну, жити в нових, неспокійних реаліях, знайти спільну мову та розуміння з близькими, які повертаються з фронту.

Напередодні Всеукраїнського дня психолога фахівці відділу обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського провели інформаційну вуличну акцію «Світ психології».

Учасникам пропонували переглянути тематичну викладку книг: «Я більше не можу! Антикризові рецепти для мами» Ольги Луб’яни, «Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях» Марка Лівін, «Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем» Раяна Голідей, «Виховання без травмування, або навіщо дітям дорослі?» Вікторії Горбунової, «Нове «Я». Вплив медитації на свідомість, тіло й мозок» Деніела Гоулмана, «Дозвіл на почуття. Відкрийте силу емоцій, щоб підкорити нові вершини» Марка Брекетта та ін.

Родзинкою акції стала настільна розвивальна гра «Емоції», яка не передбачає єдиної правильної відповіді. Вона пропонує різні варіанти поведінки в тій чи іншій ситуації і стимулює думати, доречно реагувати і ділитися з близькими своїми емоціями. А пазли-половинки «Емоції» легко, весело та швидко вчила маленьких учасників акції розрізняти емоції та настрої.

Всеукраїнський день психолога – це привід сказати «дякую» людям, які допомагають розібратися з проблемами в глибинах людських душ, які розділяють чужі проблеми, горе і радості, а також допомагають іншим знаходити себе в цьому житті.

Успіхів і наснаги нашим українським психологам!

Залишити відповідь