Ви зараз переглядаєте Всеукраїнський день Довкілля: збережемо природу разом

Всеукраїнський день Довкілля: збережемо природу разом

Відомий французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері казав «Усі ми пасажири одного корабля, що називається земля». Тому священний обов’язок усіх полягає у постійній турботі про благо нашого спільного дому, нашої планети. Напередодні Всеукраїнського Дня Довкілля, що відзначається у третю суботу квітня, у головній книгозбірні області з цієї нагоди відбувся захід, організаторами якого виступили Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Орхуський центр екологічної інформації бібліотеки, на якому зібралися найактивніші, талановиті, цілеспрямовані юні захисники довкілля регіону.

Протягом року юні екологи піклувалися про природу: висаджували дерева, наводили лад на вулицях, у парках і скверах, озеленювали території своїх навчальних закладів та домівок, розчищали струмки. Про це вони розповідали під час презентацій своїх робіт «Збережемо природу разом».

Під час заходу відбулося нагородження юннатів спільними дипломами Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної військової адміністрації та комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» за особистий внесок у вирішенні екологічних проблем, збереженні навколишнього середовища, активну участь у природоохоронних заходах та з нагоди відзначення Дня довкілля.

Насамкінець, працівники відділу з економічних, технічних та природничих наук для молоді провели екологічний квест «Дивосвіт природи». Подорожуючи за своїми маршрутами, використовуючи свої знання в галузі природознавства та власний досвід, учасники пройшли 14 станцій, на кожній з яких їх чекали різноманітні цікаві завдання: відгадували загадки, по запаху визначали рослини, відгадували сліди тварин та крупи на дотик, відповідали на аудіо питання. Також юні екологи спробували себе в ролі шифрувальників – розшифрували вислови про природу за допомогою різноманітних знаків. За кожну правильну відповідь гравці отримували фішки, що відповідали емблемам команд. Особливо їм сподобалася бліц-вікторина, під час якої потрібно було швидко і по черзі відповісти на питання, бо саме це завдання давало змогу заробити найбільшу кількість балів. Діти проявили комунікаційну взаємодію, знання, кмітливість, творчість, продемонстрували свої таланти і отримали позитивні враження під час проведення еко-квесту. По завершенні гри були оголошені переможці та всі учасники отримали подарунки.

Керівники гуртків позашкільної освіти, які приїхали підтримати своїх вихованців також не залишились поза увагою організаторів заходу. Для них була проведена цікава оглядова екскурсія відділами книгозбірні.

Цей захід сприяв усвідомленню того, що чистота краю починається з чистоти власної оселі, вулиці, села та міста. Кожен громадянин, небайдужий до проблем природи, має зробити свій внесок у спільну справу.

Тож, цінуймо один одного, унікальну природу України і бережімо її разом!

Залишити відповідь