Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: Кобзар

Батьківський клуб: Кобзар

Чергове засідання Батьківського клубу було присвячене легендарній постаті України – Тарасу Григоровичу Шевченко. Спікером заходу була постійна читачка нашої бібліотеки, головний зберігач фондів Музею музичної культури імені Кароля Шимановського, володарка краєзнавчої премії імені Володимира Ястрєбова, відома краєзнавиця Олена Класова.

Тарас Шевченко народився у дуже важкий час для українців, які не мали власної незалежної держави та були закріпачені указом Катерини ІІ. Але він ніколи не втрачав надії на те, що його земляки об’єднаються та здобудуть свободу. Шевченка прозвали Кобзарем – хранителем народної пам’яті. Тож не дивно, що його боялася Російська імперія, яка намагалася русифікувати всіх українців. Адже саме Шевченко першим заявив, що українці – це нація.

«Кобзар» Шевченка став надзвичайно популярним ще за життя митця. Багато дворян вивчали українську мову, щоб читати його поезію. Сам Шевченко за життя називав Кобзарем Івана Котляревського. Він дуже поважав Котляревського за те, що той намагався відновити національну літературу в умовах бездержавності.

В кінці заходу присутні переглянули презентацію робіт видатних художників та скульпторів спілки художників Кіровоградщини, присвячену образу Кобзаря.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні засідання Батьківського клубу для обговорення актуальних тем у вихованні всебічно розвиненої особистості.

Залишити відповідь