Ви зараз переглядаєте Цифрова грамотність для патронатних вихователів

Цифрова грамотність для патронатних вихователів

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського продовжує брати участь в навчальній кампанії від Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для прийомних батьків, батьків-вихователів та патронатних вихователів.

Минулого тижня бібліотекарі провели онлайн-тренінг «Медійна та інформаційна грамотність. Цифрова грамотність». Учасники дізналися про ефективне використання нових державних онлайн-послуг на порталі «Дія» та інших корисних вебсайтах, які пов’язані з процедурами усиновлення та опіки. Було розглянуто умови, терміни замовлення і виконання електронних запитів і довідок – від моменту створення цифрового підпису до оформлення відповідних заяв.

Теоретичний блок навчання містив поради з підвищення медійно-інформаційної грамотності за допомогою освітніх серіалів «Кіберняні», «Безпека дітей в інтернеті», «Бути поруч», «Школа без цькувань» на онлайн-платформі “Дія. Цифрова освіта”».

Ці курси навчають правилам захисту персональних даних, безпечному використанню дітьми різноманітних ігрових платформ та месенджерів, участі в інтернет-спільнотах, методам боротьби з булінгом, корисним технікам для подолання стресових станів у дорослих і дітей.

Під час практичної частини заняття тренерка – завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом, фахівчиня з цифрової грамотності Наталя Андрійченко – допомогла учасникам опанувати сервіси мобільного додатку «Дія», які стануть у нагоді батькам неповнолітніх дітей. Зокрема, створення електронного підпису в застосунку «Дія», додавання цифрового свідоцтва про народження, замовлення довідок та витягів.

За підсумком тренінгового навчання учасникам були надані рекомендації щодо поглибленого вивчення та проходження тестувань з вищезазначених тем на освітніх платформах з цифрової грамотності.

Залишити відповідь