Ви зараз переглядаєте Іван Карпович запитує…

Іван Карпович запитує…

27 березня з нагоди Міжнародного дня театру у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського приймали гостей – учнів Центру дитячої та юнацької творчості, яких зібрала методист Ірина Завражна.

В камерному колі спілкування діти познайомились з книжковою виставкою-інсталяцією про історію світового і українського театрів. Світлана Ушакова, завідуюча відділом мистецтв, майстерно розіграла за участю дітей сценку-імпровізацію, яка дала відчути учасникам себе в ролі акторів.

З цікавістю учні приймали участь у театральній вікторині «Іван Карпович запитує», присвяченій історії театру корифеїв і визначним постатям українського театру: Марку Кропивницькому, Івану Карпенко-Карому, Миколі Садовському, Марії Заньковецькій, Панасу Саксаганському та іншим.

Мистецький шлях видатних діячів став прикладом високого професіоналізму, громадянського подвигу і самовідданого служіння національному культурному відродженню. На високій поетичній ноті завершилась ця зустріч у бібліотеці – учні читали власні вірші в затишному колі поціновувачів слова.

Захід відбувся у межах проекту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Залишити відповідь