Ви зараз переглядаєте Витончена палітра кольорів Катерини Гусєвої

Витончена палітра кольорів Катерини Гусєвої

У бібліотеці Чижевського відбулась чудова мистецька подія – презентація художньої виставки картин Катерини Гусєвої «Світ пише барвами».

Створення художнього образу, наповнення його кольором – візуальна і емоційна гра для митця. Якщо художній образ, народжений автором, впливає на внутрішній світ глядача, може підіймати настрій, загострювати почуття чи, навпаки, наповнювати спокоєм, то вибір кольорів багато що говорить про душевний стан митця, його прагнення та в цілому почуття прекрасного.

В експозиції представлені 28 робіт, створених протягом останніх років. Це картини в стилі сontemporary art, написані під впливом мистецьких течій кінця ХХ початку ХХІ століть. Художниця багато років працювала в різних видах образотворчого мистецтва: від графіки до батика, а на сьогоднішньому творчому етапі пише картини акрилом та олійними фарбами.

«Мої картини барвисті, кольорові, ними я хочу показати людям красу світу, яка вона є. Мої картини – це емоції, а емоції – це експресія.

Хочеться, щоб в картині кожна людина знайшла щось своє, те, що чіпляє, відкриває і нагадує. Хочу, щоб від перегляду моїх робіт було тепло, приємно і чуйно», – зазначила художниця.

На відкриття виставки завітали друзі, близькі, студенти та колеги мисткині. Кожен з учасників мав змогу поділитись своїми враженнями і розповісти, яка картина найбільше відгукнулась і чому. Викладачі мистецького факультету ЦДУ імені Володимира Винниченка запросили Катерину Гусєву дати майстер-клас з художньо-графічного мистецтва з рекомендаціями для студентів, адже молоді так сподобались її роботи, стиль написання та поєднання кольорів.

Виставка «Світ пише барвами» експонується в холі ІІІ поверху бібліотеки Чижевського. Запрошуємо до перегляду!

Залишити відповідь